• Bli en Patreon

     

    Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis. 

     

    Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Rituals hänvisar till sin FAQ och jag blir utan svar

Ren och skär okunskap eller vill man slippa svara?

Många gånger slås jag av hur låg kunskapsnivå företag har om hur innehållet i deras produkter framställs. Detta blir extra tydligt när företagen som jag kontaktar väljer att inte besvara mina frågor. Fast det kanske bara beror på att de inte känner för att besvara dem och inte att de inte vet något om innehållet. Men det får jag ju aldrig veta och det skadar ju inte att fundera över varför, tänker jag. Denna gången gick mina frågor till företaget Rituals och gällde innehållet i deras Tiny Rituals Baby Hair and Body Wash.

Första svaret från Rituals såg ju lovande ut:

"Hej Carina,
Tack för ditt meddelande.
Vi uppskattar ditt intresse för våra produkter. Vi har vidarebefodrat ditt ärende till vår produktavdelning som kommer att göra sitt bästa på att erbjuda dig ett så utförligt svar som möjligt.
Vi kommer att återkomma när vi har närmare information om detta.
Vi önskar dig en riktigt fin vecka så länge Carina!
Med vänliga hälsningar,
Jenny
Team Rituals"

Andra svaret från dem kunde inte ha varit mer intetsägande:

"Hej Carina, 
Vi uppskattar ditt intresse i våra produkter och dess innehåll. 
Vår produktavdelning hänvisar dig till FAQ på vår hemsida för att se information angående produktingredienser och frågor om dessa. Vi hoppas att denna information ska hjälpa dig.
Ha en fin torsdag Carina!
Med vänliga hälsningar, 
Malin
Team Rituals"

Jag blir alltså hänvisad till deras FAQ-sida, på vilken det inte står något alls om de frågor jag ställde.

Nåväl, produkten består till största delen av aloeverajuice (kan vara konserverad), vatten och solrosolja. Det som blir extra intressant i detta är att den där solrosoljan är framtagen av en hybridstam där man har mixtrat med den biologiska processen mellan plantor som är genetiskt olika. Sen följer en blandning av tensider, manipulerade fetter, biotekniskt framställda ämnen och syntetiska kemikalier. Jovisst innehåller produkten mandelolja och risextrakt, men det framgår inte att dessa är ekologiska. Extrakt kan dessutom vara uppblandade med andra kemikalier och vara konserverade. Så trots att man marknadsför produkten med orden ”Rik på naturliga och ekologiska ingredienser.” så tycker jag inte att det stämmer särskilt väl.

Vad säger det dig som medveten konsument att Rituals inte besvarar frågorna om innehållet i deras produkt Tiny Rituals Baby Hair and Body Wash?

Dela

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.