•  

  Tycker du om det du läser?

 • Bjud mig på en kopp kaffe

Önskar er en riktigt mysig jul

God Jul och gott nytt år

Önskar er en mysig jul

Det blev snö här i Skåne! Ja, utropstecken på det 🙂 för det hör inte till vanligheterna i västra Skåne.

Jag älskar snö (om jag slipper köra bil...). Det är så rogivande och vad kan väl mäta sig en dag när solen står högt på himlen och snön liksom gnistrar. Men det är ganska sällsynt här ner i söder så därför är det bästa att passa på att komma ut så fort det händer. Jag bor i skogen så ut i naturen kommer jag ju ändå ganska ofta men ingenting slår de där lätträknade dagarna med hög luft och sol.

Men se... snön töade bort och kvar blev den eländiga skånska kylan. Den får vi på västkusten dras med vartenda år. Jag skulle inte vilja påstå att jag har lärt mig att leva med denna kyla som går in i både märg och ben, men jag har lärt mig att eftersom jag inte kan göra någonting åt den så kan jag ju lika bra ta på mig mina varma kläder och ändå bege mig ut. För ut måste man trots allt för att om inte minst andas frisk luft.

Det blir en grön jul återigen i vår skog. Men bortsett från skånskt regn och rusk så skulle jag nog vilja säga att förutom snö, hög luft och sol så kommer adjektivet rofylld på delad förstaplats. För visst handlar väl julen om just detta - att känna sig avkopplad och kunna njuta av att bara vara. Svårt med ungar, jag vet 😉 men för mig är just detta med småbarn förbi. Jag vill minnas det som en underbar tid men det var också extra stressigt naturligtvis. Det fanns inte riktigt tid och ork för att t ex läsa en bra bok. Så som det gör nu.

Och förmodligen förskönar jag småbarnsåren en hel del 🙂 Hjärnan är lite finurlig vill jag påstå. Men nu infinner sig istället en annan sorts jul med mina grabbar som ju är en bit över tjugo. En annan sorts gemenskap som är precis lika uppskattad - men mer rofylld. God mat och dryck och gärna ett brädspel som bidrar till skratt och en härlig samvaro, det är jul för mig. Kanske har du också en lite mer rofylld jul detta året och tid över att sitta och läsa lite i lugn och ro?

Hur som helst så har det nog inte gått er obemärkt förbi att jag har bytt utseende på min sida. Jag var så evinnerligt trött på de färger jag hade och jag har hela tiden upplevt det jag hade som rörigt och ville därför ändra till något mer lugnt och behagligt. Om jag själv får tycka till lite så känner jag mig ganska nöjd med hur det blev i slutändan. Och jag hoppas att även ni som läser bloggen håller med förstås 🙂 Det återstår några mindre ändringar av några bilder och om ni som läser ser några länkar som fortfarande har den gamla illgröna färgen så får ni gärna hojta till så att jag kan ändra dem.

Sen har det nog inte undgått någon alls att vissa inlägg och sidor har fått ett litet "Bjud mig på en kopp kaffe"-lås. Jag har naturligtvis inte gjort detta för att göra det svårare för er utan helt enkelt för att om jag inte tillåter mig själv att ta betalt för allt arbete jag lägger ner så skulle jag ju faktiskt få skrinlägga bloggen och det tror jag inte att ni som följer mig skulle uppskatta. Jag har ju ingen stor plattform bakom mig så som alla kändisar har och har förstås inte heller någon kassakista att ösa pengar ur. Det tar oftast några dagar i anspråk att skriva ett blogginlägg och ibland mycket längre tid när jag skriver annat som t ex artikeln om extrakt eller sidan där jag går på djupet om vad olika certifieringar godkänner dvs olika begrepp att känna till och t ex sidan om tvål och såpa och jag kan ju inte betala mig själv för den tid detta upptar.

Jag skulle dock vilja poängtera att även om du inte skapar ett konto för att läsa låsta artiklar (som bara kostar en kopp kaffe) så har du fri tillgång till många andra artiklar som t ex artikeln om tvål och såpa eller om kemiska solskydd eller om storindustrin och lägg därtill många blogginlägg. Det tänker jag torde nog vara ganska värdefullt trots allt så om du vill bjuda mig på en kopp kaffe för att kunna läsa alla dessa artiklar fortsatt helt gratis så är det likväl hur enkelt som helst att bjuda mig på en kopp kaffe 🙂

Nåväl, kanske har du precis som jag också tänkt sitta ner i lugn och ro och läsa under julledigheten i år. Då har jag lagt in en 10-i-topp-lista på de mest lästa artiklarna det senaste kvartalet.

 1. Grow Natural drar en vals
 2. Kolla innehållet i dina produkter
 3. Vad är Olus oil?
 4. INCI - vad är det?
 5. Plast i naturlig hudvård?
 6. Alex Cosmetic missar något viktigt
 7. Tvål och såpa
 8. Natural Essence
 9. Oleokemikalier och ”eko”grönmålning
 10. Tensider i ekologiskt schampo

Och här är en lista på det som är senast publicerat. Kanske du föredrar det 🙂

 1. Färsk från labbet
 2. Natural Essence
 3. REKO-september
 4. Färgpigment
 5. Grow Natural drar en vals
 6. Vem vill inte använda linnevatten liksom?
 7. Tips på naturligt ekoschampo
 8. Alex Cosmetic missar något viktigt
 9. Tips på naturliga mygg och fästingmedel
 10. Tips på produkter till ditt husdjur

Och med det önskar jag er kära läsare en riktigt mysig och God Jul och ett härligt Gott Nytt År!

/Carina Lagerstedt Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.