• Bli en Patreon

     

    Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis. 

     

    Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Om Noterat på Ekohyllan

Carina Lagerstedt Nilsson

Noterat på Ekohyllan

Noterat på ekohyllan är ett projekt som vuxit fram under flera års tid. Det som från början var ett irritationsmoment i vardagen och senare ett besvärande hinder i utvecklingen av mitt företag är numera ett "hjälpa-andra" projekt.

Många med mig berättar historien om hur de blev mer medvetna den dag de själv fick barn. Jag tycker inte att det är särskilt konstigt alls för vi vill ju alla våra barns bästa. Själv började jag min resa med att botanisera på Apotekets hyllor. Jo, jag tror många med mig har varit där, men snart kommit underfund med att innehållet inte var så lockande trots allt. Nåväl, jag letade mig snart in på The Body Shops hyllor och där höll jag till, tills den dag då jag förstod att produkterna innehöll kemikalier som inte heller var i min smak. Sedermera blev de mer nischade små ekobutikerna mina favoriter, åtminstone tills jag fick en ännu större förståelse för vad produkterna egentligen innehöll.

Så småningom, efter en inte alltför spikrak resa mellan hyllmetrar av "eko"produkter, den ena med mer tilltalande och naturligt bländande logotyp än den andra, trillade polletten ner och känslan av att ha blivit vilseledd var påtaglig. Under alla dessa år har min enda önskan varit ett mer äkta produktinnehåll; ett innehåll som var så naturligt (men även eko) som bara möjligt och i denna strävan efter färre kemikalier insåg jag att jag var tvungen att själv bli företagare. Här kan du läsa mer om mig.

Noterat på Ekohyllan är min privata blogg där jag skriver om ekoindustrin och granskar innehållet i hudvårdsprodukter som marknadsförs som just naturliga eller ekologiska. Jag har sammanställt en liten lista med tips och råd som kan vara en bra början om man vill köpa produkter med ett mer äkta innehåll. Dessutom har jag skapat appen RekoKollen som är helt gratis och tjänsten KemikalieKollen för dig som vill veta mer.

Carina Lagerstedt Nilsson

Dela