Om mig

Carina Lagerstedt NilssonKort om mig

Mellan åren 2006 och 2011 drev jag mitt företag Lagerstedt  & Company med vilket jag introducerade det brittiska hudvårdsmärket Akamuti, det amerikanska tvålmärket Vermont Soap Organics,  mensskydd från de USA-baserade Sckoon och Jade & Pearls samt ekologiska hundhalsband och dylikt från Good Dog Company (USA) i Sverige. Men jag sålde även pappersprodukter av elefantbajs från Elephant Dung Paper i Thailand.

Initiativet till mitt företag togs när jag upptäckte att det inte fanns några ekologiska eller naturliga hygien- och hudvårdsprodukter på vår svenska marknad, vars innehåll stämde överensstämde med mina förväntningar på vad som kan sägas vara ett mer äkta innehåll.

Hur som helst så är jag egentligen utbildad nätverkstekniker. Men jag är också mamma. 1999 kom min första telning och 2001 kom min andra, så det är några år sedan. Som alla nyblivna mammor var mina barns väl och ve viktigt och i och med detta växte mitt intresse för innehållet i hudvårdsprodukter. Emellertid var det inte förrän 2005 som jag verkligen började göra djupdyk om innehållet i ekoprodukter, alltså året innan jag körde igång min firma. Nåväl, detta resulterade sedan i att jag bestämde mig för att utveckla min app RekoKollen samt nya KemikalieKollen som är under uppbyggnad.

Här på sidan tar jag upp annorlunda frågeställningar om innehållet i produkter som marknadsförs som ekologiska och naturliga. Det jag skriver om anses för det mesta inte korrekt i det ekologiska finrummet, men jag tycker att frågorna är så pass viktiga för oss som verkligen försöker vara mer medvetna i vår konsumtion. Under årens lopp har jag varit i kontakt med myndigheter, tillverkare, återförsäljare, kemikalieindustrin, certifieringsorgan och forskare/kemister - you name it och de svar jag har fått samt de granskningar jag har gjort ligger till grund för Noterat på Ekohyllan. Ben Furman lär ha sagt; "Bakom varje klagomål finns ett önskemål" och det är detta som är själva poängen - min önskan om produkter med ett mer äkta innehåll.

Vi är alla konsumenter, skillnaden är att jag har valt att skriva om vad jag upplever - om kemikalier som inte hör hemma på ekohyllan och ointresserade tillverkare och certifieringsorgan. Och för dig som letar efter någon sorts verifikation på att jag har utbildning inom det jag skriver om så kan du sluta leta, för det har jag inte. Man måste nämligen inte ha en utbildning för att driva en blogg där man skriver om sina upplevelser som konsument. Det jag däremot har med mig är erfarenhet.

Jag tycker att det jag skriver om är så pass viktigt att jag aktivt tar hjälp av andra som har mer kunskap än vad jag har, så som tillverkare, industri, certifieringsorgan och myndigheter. Men förutom nämnda källor så brukar jag även ta hjälp av olika databaser som jag tycker är relevanta. Självklart har jag mer kunskap idag än vad jag hade när mina barn kom till världen, man blir ju aldrig fullärd. Därför är jag den förste att erkänna att jag kan göra fel och om du som läsare vågar påpeka om något ser tokigt ut så är jag enbart tacksam. Det är ju av misstag man lär sig 😉

Jag är verkligen ingen expert och vill inte heller vara det, däremot har jag ett öppet men kritiskt sinne. Dessutom tycker jag och har alltid tyckt att ärlighet varar längst och det är jätteviktigt för mig att vara äkta i det jag gör. Jag har än så länge inte haft något bloggsamarbete, men eftersom arbetet med den här bloggen, min app och KemikalieKollen tar så pass mycket tid så har jag lagt in affiliate och Adsense-länkar på sidan. För hur ska jag annars ha råd att lägga tid på det jag gör?

Samarbeten med företag som jag själv tror på skulle kanske också kunna vara av intresse framöver. Hör gärna av dig om du känner att du delar mina tankar och idéer 🙂 Och ja, jag kommer fortsätta använda spontana, ej akademiska uttryck i mina blogginlägg. Min kunskap sitter inte i hur invecklat eller stelt jag uttrycker mig.

Följ mig gärna genom att prenumerera på mina nyhetsbrev,  på Twitter, Instagram eller på Facebook.

Psst... Mina illustrationer är skyddade av upphovsrättslagen och får därför inte kopieras eller användas på andra ställen utan mitt godkännande.

Relaterat innehåll från bloggen

  • Annons