• Become a Patron!

     

    Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis.

     

    Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Om mig

Carina Lagerstedt NilssonKort om mig

Mellan åren 2006 och 2011 drev jag mitt företag Lagerstedt  & Company med vilket jag introducerade det brittiska hudvårdsmärket Akamuti, det amerikanska tvålmärket Vermont Soap Organics,  mensskydd från de USA-baserade Sckoon och Jade & Pearls samt ekologiska hundhalsband och dylikt från Good Dog Company (USA) i Sverige. Men jag sålde även pappersprodukter av elefantbajs från Elephant Dung Paper i Thailand.

Initiativet till mitt företag togs när jag upptäckte att det inte fanns några ekologiska eller naturliga hygien- och hudvårdsprodukter på vår svenska marknad, vars innehåll stämde överens med mina förväntningar på vad som kan sägas vara ett mer äkta innehåll.

Hur som helst så är jag egentligen utbildad nätverkstekniker. Men jag är också mamma. 1999 kom min första telning och 2001 kom min andra, så det är några år sedan. Som alla nyblivna mammor var mina barns väl och ve viktigt och i och med detta växte mitt intresse för innehållet i hudvårdsprodukter. Emellertid var det inte förrän 2005 som jag verkligen började göra djupdyk om innehållet i ekoprodukter, alltså året innan jag körde igång min firma. Nåväl, detta resulterade sedan i att jag bestämde mig för att utveckla min app RekoKollen samt hjälpredan KemikalieKollen som är under uppbyggnad.

Här på sidan tar jag upp annorlunda frågeställningar om innehållet i produkter som marknadsförs som ekologiska och naturliga. Det jag skriver om anses för det mesta inte korrekt i det ekologiska finrummet, men ur min synvinkel som konsument är frågorna viktiga. Under årens lopp har jag varit i kontakt med myndigheter, tillverkare, återförsäljare, kemikalieindustrin, certifieringsorgan och forskare/kemister - you name it och de svar jag har fått samt de granskningar jag har gjort ligger till grund för Noterat på Ekohyllan. Ben Furman lär ha sagt; "Bakom varje klagomål finns ett önskemål" och det är detta som är själva poängen - min önskan om produkter med ett mer äkta innehåll.

Vi är alla konsumenter, skillnaden är att jag har valt att skriva om vad jag upplever - om kemikalier som jag inte tycker hör hemma på ekohyllan och om ointresserade tillverkare och certifieringsorgan som inte är så transparenta som jag trodde att de var. Och för dig som letar efter någon sorts verifikation på att jag har utbildning inom det jag skriver om så kan du sluta leta nu, för det har jag inte. Man måste nämligen inte ha en utbildning för att driva en blogg där man skriver om sina upplevelser som konsument. Det jag däremot har med mig är erfarenhet och ett kritiskt (men öppet) sinne.

När jag skriver tar jag hjälp av andra som har mer kunskap än vad jag har, exempelvis tillverkare, industri, certifieringsorgan och myndigheter. Men förutom nämnda källor så brukar jag även ta hjälp av olika databaser som jag tycker är relevanta. Självklart har jag mer kunskap idag än vad jag hade när mina barn kom till världen, men man blir ju aldrig fullärd. Därför är jag den förste att erkänna att jag kan göra fel och om du som läsare vågar påpeka om något ser tokigt ut så är jag enbart tacksam 😉

Jag tycker att ärlighet varar längst och det är jätteviktigt för mig att vara äkta i det jag gör. Hör gärna av dig om du känner att du delar mina tankar och idéer 🙂 Kom gärna med förslag och idéer på samarbete så får vi se vad vi kan hitta på! Kanske har du en intressant tjänst och/eller budskap som passar mina läsare? Välkommen att höra av dig!

Eftersom arbetet med den här bloggen, min app och KemikalieKollen tar så pass mycket tid (= pengar) så har jag lagt in Adsense-länkar på sidan och du som vill är välkommen att bidra till det jag gör via Patreon.

Och ja, jag använder gärna spontana, ibland lite ohyfsade uttryck i mina blogginlägg. Min kunskap sitter inte i att jag borde behärska fackspråk.

Vill du bli uppdaterad om nya blogginlägg så kan du göra det via pushnotiser. Klicka bara på den gröna runda ikonen nere till höger och skriv in din mejladress. Du kan även följa bloggen på Facebook.

Psst... Mina illustrationer är skyddade av upphovsrättslagen och får därför inte kopieras eller användas på andra ställen utan mitt godkännande.

Relaterat innehåll från bloggen