• Bli en Patreon

     

    Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis. 

     

    Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Om mig

Carina Lagerstedt NilssonKort om mig

Mellan åren 2006 och 2011 drev jag mitt företag Lagerstedt  & Company med vilket jag introducerade det brittiska hudvårdsmärket Akamuti, det amerikanska tvålmärket Vermont Soap Organics,  mensskydd från de USA-baserade Sckoon och Jade & Pearls samt ekologiska hundhalsband och dylikt från Good Dog Company (USA) i Sverige. Men jag sålde även pappersprodukter av elefantbajs från Elephant Dung Paper i Thailand plus lite annat smått och gått.

Idén till mitt företag kom när jag upptäckte att det inte fanns några ekologiska eller naturliga hygien- och hudvårdsprodukter på vår svenska marknad, vars innehåll stämde överens med mina förväntningar på vad som kan sägas vara ett mer äkta innehåll.

Hur som helst så är jag egentligen utbildad nätverkstekniker. Men jag är också mamma. 1999 kom min första telning och 2001 kom min andra, så det är några år sedan. Som alla nyblivna mammor var mina barns väl och ve viktigt och i och med detta växte mitt intresse för innehållet i hudvårdsprodukter. Emellertid var det inte förrän 2005 som jag verkligen började göra djupdyk om innehållet i ekoprodukter och detta resulterade sedan i att jag bestämde mig för att utveckla min app RekoKollen samt hjälpredan KemikalieKollen.

Här på min privata blogg skriver jag om kemikalier som jag inte tycker hör hemma på ekohyllan och om ointresserade tillverkare och certifieringsorgan som inte är så transparenta som jag trodde att de var. Det brukar för det mesta inte anses vara korrekt i det ekologiska finrummet, men ur min synvinkel som konsument är frågorna viktiga.

Under årens lopp har jag varit i kontakt med myndigheter, tillverkare, återförsäljare, kemikalieindustrin, certifieringsorgan och forskare/kemister - you name it och de svar jag har fått samt de granskningar jag har gjort ligger till grund för Noterat på Ekohyllan. Ben Furman lär ha sagt; "Bakom varje klagomål finns ett önskemål" och det är detta som är själva poängen - min önskan om produkter med ett mer äkta innehåll.

Du som letar efter någon sorts verifikation på att jag har utbildning inom det jag skriver om kan sluta leta nu, för det har jag inte. Man måste nämligen inte ha en utbildning för att driva en blogg där man skriver om vad man som konsument har upplevt och lagt märke till inom ekosfären. Det jag däremot har med mig är erfarenhet och ett öppet (men kritiskt) sinne och till min hjälp har jag tillverkare, industrin, certifieringsorgan, myndigheter och olika databaser. MEN, skulle du upptäcka något som du tycker ser helsnurrigt ut så är jag självklart tacksam om du kontaktar mig och påpekar saken. Och ja, jag uttrycker mig många gånger spontant och ja kanske rent av oförsiktigt i mina blogginlägg. Det kanske kan ses som lite ohyfsat 😉 men min kunskap sitter inte i att jag borde kunna uttrycka mig på fackspråk.

Eftersom arbetet med den här bloggen, min app och KemikalieKollen tar så pass mycket tid (= pengar) så har jag lagt in Adsense-länkar på sidan och du som vill är välkommen att bidra till det jag gör via Patreon.

Vill du bli uppdaterad om nya blogginlägg så kan du göra det via pushnotiser. Klicka bara på den gröna runda ikonen nere till höger och skriv in din mejladress. Du kan även följa bloggen på Facebook och Instagram.

Psst... Mina illustrationer är skyddade av upphovsrättslagen och får därför inte kopieras eller användas på andra ställen utan mitt godkännande.

Dela