• Bli en Patreon

     

    Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis. 

     

    Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Om ekoburken

Konsumenträttigheter

Konsumentlagstiftningen ger inte dig som konsument rätt att få veta något om de ingående kemikalierna i en naturlig, ekologisk eller miljövänlig hudvårdsprodukt. Näringsidkaren kan neka att lämna ut uppgifterna. Läs mer om dina konsumenträttigheter.

Märkningar

Myndigheter tillhandahåller inte något regelverk för ekologiska hudvårdsprodukter. Däremot finns det  både inom EU och i USA många olika frivilliga certifieringssystem för marknadsföring av sådana produkter. Läs mer om märkningar.

Grönmålning

Att ett företag månar om sitt anseende är ganska självklart – man vill ju så att säga sälja. I en växande bransch är konsumentens tilltro ännu viktigare och det ligger naturligtvis rätt i tiden att på något vis marknadsföra hudvårdsprodukter med hjälp av gröna ord som ekologiskt eller naturligt. Man tar till allehanda knep för att locka oss till köp men tyvärr handlar det många gånger om grönmålning (greenwashing) och man försöker påskina att produkten är grönare än vad den i själva verket är. Läs mer om grönmålning.

Ekobranschen spårar ur

Ständigt utvecklar man nya kemikalier och det sker i rasande takt även inom ekoindustrin. Vill du veta vem som egentligen tycks bestämma vad som ska få lov att betraktas som ekologiskt eller naturligt? Vad är det egentligen vi betalar för när vi köper en hudvårdsprodukt som marknadsförs som naturlig eller ekologisk och som eventuellt bär en certifieringslogotyp? Läs mer om hur ekobranschen spårar ur.

Relaterat innehåll på bloggen