•  

  Tycker du om det du läser?

 • Bjud mig på en kopp kaffe

Nya kemikalier och vilseledande namn

Nya kemikalier och vilseledande namn

Nya kemikalier tillverkade inom storindustrin är. Gah, jag blir lite smått galen! Sen när blev exempelvis syntetiska peptider och framställningsmetoder så som bioteknik ekologiskt?

Företaget Lubrizol som köpte upp företaget Lipotec tänker fortsätta på tillverkningsbanan med nya kemikalier vilka man marknadsför som ”högpresterande ingredienser baserade på syntetiska peptider, bioteknik och molekylärvetenskap”. I sin iver att få fler köpare använder man ett varumärkesnamn som Active Organics® trots en portfolio av som man uttrycker det –  ”industry-leading technologies”.

Företaget tillverkar även andra kemikalier som till exempel industriella smörjmedel för den globala transportsektorn och tillsatsmedel för maskinoljor men även för bensin och diesel. Dessutom producerar man kemikalier för hygienprodukter och läkemedel, ja förutom då att man även framställer specialmaterial med plastteknik och andra speciella tillsatser så som hartser.

Det är väl klart som korvspad att det är viktigt för en storindustri som denna att ta andelar på den ekologiska marknaden. Eller?

Active Organics Now Part of Lipotec

Tycker du om det du läser?
Då kan du
bjuda mig på en kopp kaffe
Vill du få tillgång till låsta artiklar som är fria från annonslänkar?
Då kan du skapa ett konto genom att bjuda mig på en kopp kaffe här
Annars läser du fortsatt allt annat helt gratis 🥰

2 Kommentarer

 1. Ska detta kallas Demokratiskt, synd o skam är det för ett Samhälle som Sverige som vill påstå att de har koll på allt. Nej kan Staten tjäna pengar så godkänner man mycket konstiga saker. Men det går inte att tjäna pengar för Staten på Nässlor, blommor och örter, därav försvårar de allt man kan för SMÅ PRODUCENTER som gör allt på riktigt från början till slut. Dyrt är det med. Vi små har inte dessa miljoner det kostar för att tillverka dessa produkter på laglig väg som skulle göra det möjligt att leva på detta företag, det går inte att starta ett litet företag o hjälpa människor att kunna läka sig på Naturlig väg utan kemikalier eller konserveringsämnen eller konstiga tillsatsämnen. Läkemedelsverket har försvårat rejält för oss som gör riktiga produkter med få ingredienser.
  Mitt svar på allt detta är att vi bestämmer inte över vårt eget liv. Fram för ENKLARE REGELVERK SÅ VI KAN GÖRA DET VI BRINNER FÖR. TILLVERKA RIKTIGA PRODUKTER SAMT ATT FÅ HJÄLPA MÄNNISKOR ATT KUNNA LEVA SITT LIV FULLT UTAN ATT VARA BEROENDE AV LÄKEMEDELSVERKETS PRODUKTER.
  LÅT FOLKET FÅ VÄLJA SJÄLVA I DEN DEMOKRATI VI LEVER I. Hq en skön kväll.

  • Carina Lagerstedt Nilsson

   Jag håller med dig om att man inte gör det enkelt för små tillverkare/små företag i allmänhet. Fler små företag och en levande landsbygd skulle varit härligt tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.