•  

    Tycker du om det du läser?

  • Bjud mig på en kopp kaffe

Natural Essence

Natural Essence - En kopia eller en ny skojare

En kopia eller en ny skojare?

Man skulle kunna använda Kapten Haddocks uttryck "luspudlar" vilket helt enkelt betyder skurkar. Ja, jag tycker att jag som konsument fullständigt överöses med annonser från företag som jag skulle vilja kalla för skojare.

För det är nog tyvärr vad de är.

Just nu är många intresserade av mitt inlägg om företaget Grow Natural och det kanske är av just ovanstående anledning, tänker jag. Därför känner jag att jag även skulle vilja informera om ett liknande företag (eller en kopia?) som alldeles nyss dök upp i mitt Fb-flöde.

Kopia eller inte, men företaget är misstänkt likt Grow Natural och till och med deras webbsida ser ut som en kopia av Grow Naturals sida. Kanske har du gissat vilket företag det handlar om? Det är förstås Natural Essence.

Om det inte är samma personer som ligger bakom Natural Essence så skulle jag bli väldigt förvånad. Kolla in nedan skärmdump till exempel.

Natural Essence - Shampoo Bar

Natural Essence Fb-konto skapades den 15 september. Jag hittar dock inte företaget på Insta så du som läser detta kanske kan upplysa mig om deras konto där? Det ska bli intressant att se hur länge deras rea pågår. Var uppmärksam på detta! När det gäller rea skriver Konsumentverket att "Rean måste ske under en begränsad tid. Det finns inget exakt mått på vad som räknas som begränsad tid men enligt tidigare bedömningar i domstol får inte en rea pågå mer än två månader per år."

Fokus ligger på noll plastavfall

Det som tycks vara annorlunda är priset samt att produkten kommer i flera olika dofter och istället för att rikta in sig på just håravfall tycks Natural Essence' fokus vara noll plastavfall. Så här skriver de på sin sida.

Natural Essence - plastfri framtid

I detta vill jag hinta om att be dem om inci-förteckningen för deras produkter. Detta för att de har översatt innehållsförteckningen på sin sida till svenska. Läs mer om just detta i inlägget om Grow Natural. En annan liten detalj att notera är att produkterna har olika färger, men jag ser ingenting om detta i deras innehållsförteckning. Gör du? Här har jag skrivit lite om hur olika färgpigment tillverkas.

Natural Essence - innehållsförteckning

På deras sida står det att produkterna är tillverkade med omsorg. Men med tanke på att liknande produkter (om inte identiska faktiskt) även kan köpas på bl a Fruugo, ALI Express och Amazon så är jag förstås nyfiken på var någonstans produkterna tillverkas. Det är ju en viktig detalj, tänker jag.

Natural Essence - tillverkat med omsorg

Bara bra recensioner

På sin sida har Natural Essence även lagt upp olika ikoner i syfte att synliggöra att deras produkter t ex är veganska och Cruelty free, men ingenstans på sidan har de någon som helst dokumentation om detta. Som företag måste man kunna styrka sina påståenden. Ikonerna ser ut så här.

Natural Essence - ikoner

Varje gång jag får upp annonser från Grow Natural i mitt flöde roar jag mig med att läsa kommentarerna. Det är idel lovord och så himla lustigt faktiskt för när jag räknar kommentarerna så stämmer det aldrig överens med hur många kommentarer de har fått. Ja, jag vet naturligtvis att Fb sorterar kommentarer i relevans, senaste samt alla kommentarer. Jag hann dock se en kommentar där någon hade länkat till en liknande produkt på Fruugo som kostade betydligt mindre.

Och precis som på Grow Naturals sida har Natural Essence inga dåliga recensioner på sin. Självklart ska det bli intressant att följa dem i sociala medier.

Ps. Den 17:e oktober dök det upp ytterligare en annons från ett företag som är döpt till Nordic Grow och två dagar efter får jag se en ny annons från ett företag som heter Studio Natural. De följer samma mönster som både Grow Natural och Natural Essence - samma stuk på webbsidan på alla fyra. Lägg märke till att Nordic Grow kör med höstrea och Studio Natural även de har rea vilket såklart bara tycks vara en fortsättning på hur Grow Natural skrev på sin sida. Se nedan skärmdumpar. Så jag tänker att det är bra om du som konsument är försiktig med vem du handlar från.

Nordic Grow - rea

Nordic Grow - höstrea

 

Nordic Grow rea

 

 

 

 

Studio Natural - rea

Studio Natural-också rea

Tycker du om det du läser?
Då kan du
bjuda mig på en kopp kaffe
Vill du få tillgång till låsta artiklar som är fria från annonslänkar?
Då kan du skapa ett konto genom att bjuda mig på en kopp kaffe här
Annars läser du fortsatt allt annat helt gratis 🥰

2 Kommentarer

  1. Tyckte det lät bra att slippa plasten från tomma schampoflaskor så beställde från natural essens. Har fortfarande inte fått varan efter två veckor. Vid kontakt med kundtjänst fick jag först veta att det skickas från Sverige men slut på lager pga ”högt tryck”
    Efter ny fråga om tillverkningsland får jag veta att det tillverkas i ”hållbar fabrik i brittiska delen av Hongkong ”
    Får inget svar när jag skriver att Hongkong lämnades över till Kina 1997 😅

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.