•  

    Tycker du om det du läser?

  • Bjud mig på en kopp kaffe

Minimalistisk industrismörja

Minimalistisk industrismörja

Minimalistisk industrismörja

Minimalism läser jag. MINIMALISM, tänker jag! Förbaskat, fick kaffet upp i näsan ju.

Lugn och fin. Så där ja. Jag läser att Sydkoreanska konsumenter vänder sig emot komplexa skönhetsrutiner. Det hade jag ingen aning om utan jag trodde K-beautysektorn bara växer och växer och växer. Och särskilt när marknaden rapporteras växa från 9,3 miljarder dollar (2018) för att 2026 nå upp till 21,8 miljarder dollar.

Några av de märken som enligt CosmeticsDesign's artikel sällar sig till denna minimalistiska livsstil är Hyggee, Lagom and Dr. Jart. Jaja, det produceras inte enbart konventionella produkter inom denna sektorn utan även ekologiska och naturliga, som till exempel Whamisa och CHOBS. Jag tog en hastig titt på innehållet i produkerna hos de två sistnämnda märkena och skulle inte vilja påstå att det vara minimalistiskt precis. Snarare uppemot 30-40 kemikalier och naturliga extrakt uppblandat med vatten, industridesignade fetter, emulgerings-, och konserveringsmedel. Minimalistisk industrismörja med andra ord.

Hur det nu än är med detta så rapporterar man på CosmeticsDesign att "Den minimalistiska trenden drivs av unga urbanister som börjar anta en enklare livsstil för att bekämpa vardagens stress." En analytiker från Mintel uttalar sig om att ett växande antal yngre konsumenter har anammat en minimalistisk livsstil för att, som han uttrycker det "... to give themselves space to breathe as well as take a rest from anything that may be pressurising." Och han fortsätter med att dessa konsumenter är gladare ".... when buying ‘just the essentials".

Och i detta menar man då att industrin hittar nya möjligheter. Ja ja, vad annars?

Vad tycker du att en produkt ska innehålla om den ska matcha minimalism?

Tycker du om det du läser?
Då kan du
bjuda mig på en kopp kaffe
Vill du få tillgång till låsta artiklar som är fria från annonslänkar?
Då kan du skapa ett konto genom att bjuda mig på en kopp kaffe här
Annars läser du fortsatt allt annat helt gratis 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.