• Become a Patron!

     

    Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis.

     

    Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Kemikalier

Inga E-nummer

Kemikalier i hudvårdsprodukter har inga E-nummer så som livsmedelstillsatser och det är därför mycket mer problematiskt att identifiera råmaterial och framställningsmetod. Det är så många fler kemikalier som används inom kosmetikaindustrin än inom livsmedelsindustrin. Läs mer om INCI-systemet här.

Med lite reklam så ordnar sig allt

Tänk om man skulle läst följande på butikshyllan ”Babyshampot innehåller bara en liten mängd av den där syntetiska tensiden som är giftig för vattenlevande organismer”, eller ”Detta schampo innehåller bara ett raffinerat ämne som framställs med hjälp av mögel", eller "Krämen innehåller ett industriellt härdat stabiliseringsmedel", eller ”Här har du en bodylotion som bara innehåller lite av det där förtjockningsmedlet som är framställt av gentekniskt framtagna mikroorganismer”, eller "Denna tvål kan innehålla orenheter från petrokemikalier" osv. Jaså inte det? Nej, för då hade vi ju inte köpt produkterna. Men allt går att sälja med bra reklam, eller hur? Läs mer om lite av det ena och lite av det andra.

Raffinerade kemikalier

Det är med raffinerade kemikalier som man nuförtiden skapar nya och innovativa hudvårdsprodukter, vilka numera trängs på ekohyllan. Vill du veta mer om hur de framställs och se några exempel på sådana så kan du läsa mer under Raffinerade kemikalier.

Läs mer om kemikalier

Vill du veta mer om kemikalier så finns det en hel del sidor där man kan läsa om dem. Jag har listat några under Hitta info om kemikalier.

Relaterat innehåll från bloggen