• Bli en Patreon

     

    Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis. 

     

    Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Kemikalier

Nya kemikalier på ekohyllan

Inom ekoindustrin utvecklar man hela tiden nya kemikalier och det är inget konstigt med det. Många av dessa nya kemikalier godkänns av COSMOS, Ecocert och NaTrue. Läs mer om de nya kemikalierna här.

Inga E-nummer

Kemikalier i hudvårdsprodukter har inga E-nummer så som livsmedelstillsatser och det är därför mycket mer problematiskt att identifiera råmaterial och framställningsmetod. Det är så många fler kemikalier som används inom kosmetikaindustrin än inom livsmedelsindustrin. Läs mer om INCI-systemet här.

Raffinerade kemikalier

Det är med raffinerade kemikalier som man nuförtiden skapar nya och innovativa hudvårdsprodukter, vilka numera trängs på ekohyllan. Vill du veta mer om hur de framställs och se några exempel på sådana så kan du läsa mer under Raffinerade kemikalier.

Läs mer om kemikalier

Vill du veta mer om kemikalier så finns det en hel del sidor där man kan läsa om dem. Jag har listat några under Hitta info om kemikalier.