•  

  Tycker du om det du läser?

 • Bjud mig på en kopp kaffe

KemikalieKollen är lanserad

KemikalieKollen är lanserad

KemikalieKollen är lanserad!

Jag kom på mig själv med att jag nog borde informera dig som följer min blogg via push-notiser att KemikalieKollen är lanserad! Det har varit väldigt mycket som har hänt i mitt liv på sistone. Bland annat gick min mamma bort samtidigt som jag skulle lansera KemikalieKollen och samtidigt som jag skulle påbörja uppdateringen av alla produkter i min app RekoKollen. Så saker och ting har varit en aning kaosartat och mycket har behövt bearbetas vilket har lett till att alla sysslor har blivit utförda i ett betydligt lugnare tempo. Energin är inte riktigt där ännu men hade jag inte haft KemikalieKollen och RekoKollen att pyssla med så hade jag ju inte haft någon energi alls, för dessa två verksamheter tillför enormt mycket energi i mitt liv. Så jag är så tacksam för alla er därute som använder mina tjänster. Ni är oerhört betydelsefulla!

Hur som helst så efter mycket arbete - både research och massor av teknikalitetet - så vill jag berätta för dig som eventuellt har missat det; KemikalieKollen är lanserad. Dela den med era vänner och bekanta!

www.kemikaliekollen.nu

KemikalieKollen är en svensk tjänst som informerar om kemikalier i ekologiska och naturliga produkter.

Detta ingår i tjänsten KemikalieKollen:

 • INCI-namn
 • Svenskt namn
 • Kemikaliens funktion (emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel, tensid, konserveringsmedel osv.)
 • Tillverkning (hur ser de olika bearbetningsstegen ut för att just denna kemikalie ska kunna bli till det den är
 • Vilka processer har använts och vad innebär de?
 • Råmaterial (råvaror) som används i processen, t ex industriellt producerade kemikalier, oljor/fetter/spannmål/industriellt avfall, enzymer/biotekniskt odlade mikroorganismer osv.
 • Ursprung (är ursprunget enbart kallpressad olja eller är ursprunget en eller flera dessförinnan industriellt raffinerade/bearbetade kemikalier från andra industriellt raffinerade råmaterial?)
 • Hur presenteras kemikalien i handeln? Ex. "Vegetabilisk emulgator", "Utvinns ur citrusfrukter" eller "Växtfiber". Vilka namn har exempelvis olika handelsblandningar och vad innehåller dessa blandningar?
 • Kommer kemikalien från palmolja?
 • Synonymer
 • E-nummer
 • CAS och EC-nummer
 • Marknad (marknadsvärde samt hur många ton av kemikalien som tillverkas/importeras inom EU per år)
 • Inom vilket produktområde används kemikalien, t ex kosmetika, rengöringsprodukter, kitt/spackel eller beläggningsprodukter
 • Kortfattad sammanfattning
 • Är kemikalien godkänd av något certifieringsorgan?
 • Referenser

www.kemikaliekollen.nu

Tjingeling!

Tycker du om det du läser?
Då kan du
bjuda mig på en kopp kaffe
Vill du få tillgång till låsta artiklar som är fria från annonslänkar?
Då kan du skapa ett konto genom att bjuda mig på en kopp kaffe här
Annars läser du fortsatt allt annat helt gratis 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.