•  

    Tycker du om det du läser?

  • Bjud mig på en kopp kaffe

Gratis digitalt event – RekoKollen och Carthago Fragrance

Gratis digitalt event - RekoKollen och Carthago Fragrance

Gratis digitalt event

Nu blir det inspiration för hela slanten (fast det är ju såklart helt gratis 😃).

Fredagen den 21 oktober bjuder jag via min tjänst RekoKollen tillsammans med Carthago Fragrance in till inspirationskurs om olika terminologier inom hudvårdsindustrin samt om eteriska oljor och hydrolater.

Inom hudvårdsindustrin används termer som full spårbarhet, EKO, naturligt & hållbart. Vad innebär dessa termer i praktiken?

Under eventets första timme reder vi ut de olika termerna och begreppen som används inom naturliga hudvårdsprodukter, samt de olika tillverkningsmetoderna som är vanliga inom industrin. Vad står t ex de olika begreppen ”Arom”, ”Parfum” och ”Extract” för?

Därefter får du lära dig mer om eteriska oljor och hydrolater inom doft och hudvård. Missa inte detta 😍

Passa på att få dina frågor besvarade av några av landets främsta experter inom destillering, agronomi och genuin och enkel hudvård.

Lär dig hur Carthago Fragrance planerar att förändra framställning och utbud av naturliga ingredienser med en visuell spårbarhet, transparens och hållbarhet som revolutionerar branschen.

Hur kan du/ni följa med på resan från Jord till Hud?

Vi berättar hur du kan bli medgrundare till Carthago Fragrance.

Vem är detta event för?
Alla som älskar ekologisk, botanisk hudvård, dofter och speciellt för dig som jobbar med hydrolater såsom aromaterapeut, hudterapeut eller produkttillverkare.

Medverkande:
Andrea Endres: Värd – Holistiskt hudvård
Carina Lagerstedt Nilsson – RekoKollen
Idris Harki, Magnus Dandanell – Carthago Fragrance
Anders Fahlén – Agronova

Datum: Fredagen den 21 oktober
Tid: Klockan 13.00
Plats: Zoom
Anmälan: via hemsidan Carthagofragrance.com

Det ska bli så spännande och roligt att få träffa dig där 🥰 Hoppas att vi ses 💚

Om Carthago Fragrance

Carthago Fragrance drivs av Idris Harki (grundare) och Magnus Dandanell (medgrundare).

Idris Harki är i grunden utbildad ekonom från Stockholm som numera bor i Dalarna och Magnus Dandanell är en av grundarna till Mackmyra Svensk Whisky.

Idris har sina rötter i Tunisien som är en av världens största exportörer av t ex rosmarinolja, olivolja, neroli. Som barn tillbringade Idris de längre loven hos släktingar i Tunisien i ett område som heter Ksar Lemsa. Ett jordbrukssamhälle i bergen där det också växer fullt med vilda aromatiska växter.

Idris körde traktor, fördelade vatten till gårdarna och när han blev sjuk så använde hans mamma sina egna blandningar av oljor som skulle dämpa febern, värken osv. Eteriska- och vegetabiliska oljor, hydrolater och destillering är helt enkelt en del av Idris liv.

Magnus som var VD för Mackmyra Whisky sedan 1999 startade 2021 eget bolag som utvecklar varumärken för små företag inom dryckes-, livsmedels-, kosmetika- och turistbranschen.

Med företaget Carthago Fragrance har Idris och Magnus som mål att kunna erbjuda destillat så som eteriska oljor och hydrolater med råvaror från Tunisien – produkter som destilleras med svensk innovativ teknik direkt på fälten – det handlar om hantverksmässig produktion utav doft & smaksensorer, men också fokus på vad kunden efterfrågar för terapeutiska funktioner på råvarorna.

Det som skiljer Carthago Fragrance från andra är spårbarheten av deras ekologiska råvaror – från jord till bord – inga mellanhänder. Man vet vem bonden är, vilket berg råvarorna plockas från, på vilken höjd osv. Idris säger att det kan liknas lite vid lite finare viner.

Underbart med transparens, tycker jag 🙂 Så häng nu på och glöm inte bort datumet; fredagen den 21 oktober. Kl. 13.00. Vi ses då!

Tycker du om det du läser?
Då kan du
bjuda mig på en kopp kaffe
Vill du få tillgång till låsta artiklar som är fria från annonslänkar?
Då kan du skapa ett konto genom att bjuda mig på en kopp kaffe här
Annars läser du fortsatt allt annat helt gratis 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.