• Become a Patron!

     

    Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis.

     

    Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Vad väljer du?

Vad väljer du?

Hudvårdsprodukter som marknadsförs som ekologiska eller naturliga innehåller ofta ämnen som varken kan sägas vara det ena eller det andra.

Tensider, sötningsmedel, förtjockningsmedel, mjukgörare, fuktgivare och emulgeringsmedel är några av de många massproducerade industriella ingredienser som hud- och kroppsvårdsprodukter på ekohyllan innehåller.

Att de är godkända eller till och med är ekocertifierade säger i princip ingenting om hur de har framställts. Därför har jag granskat några av dessa industriframställda substitutkemikalier och jämfört med sådana som kan ses som mer naturliga varianter. Vad väljer du?

Granskning av mjukgörare

Granskning av emulgeringsmedel

Dela