•  

    Tycker du om det du läser?

  • Bjud mig på en kopp kaffe

DermOrganic – ett vilseledande namn

DermOrganic - ett vilseledande namn

DermOrganic - ett vilseledande namn

För 22 år sedan grundades företaget DermOrganic Laboratories, Inc. Deras enda mål var att kunna erbjuda bland annat hårprodukter, i vilka man så långt som möjligt undvek syntetiska kemikalier. Redan när man läser detta och samtidigt ser ordet "Organic" i deras logotyp kanske man bör ana oråd, tänker jag.

Enligt informationen på deras hemsida satsar man på ett innehåll beståendes av en blandning av aminosyror och protein från vegetabilier. Deras produkter är vegan och deras produkter har aldrig testats på djur. Jaja, tänker jag och påminner mig om att även om den färdiga produkten inte har blivit djurtestad så kan det ju ändå vara så att de enskilda kemikalierna har blivit testade på djur. Fast det där måste man ju fråga såklart. Sen kör man med den där välkända "innehåller inte"-grejen och rabblar upp ämnen som man inte använder.

När jag tar mig en närmare titt på etiketten på deras Daily Hydrating Conditioner och Daily Conditioning Shampoo, så lyckas jag bara hitta fem ekocertifierade ingredienser i vardera produkt. Men det verkar vara helt i sin ordning, för på deras sida så står det att varje DermOrganic-produkt i deras sortiment innehåller minst en (1) ekologisk ingrediens. Jodå, en (1) står det. Jag tänker att när jag som konsument besöker deras sida så möts jag först av deras namn, vilket ju innehåller ordet "Organic". Därefter ser jag produkter med fina gröna etiketter. Skulle jag därefter klicka på de där produkterna så möts jag av bilden som talar om för mig att produkten är 70 % ekologisk.

Men är det sant tänker jag? Hur är det möjligt när innehållet mest utgörs av aloeverajuice, vatten, tensider, biotekniskt producerade kemikalier, industridesignat fett samt syntetiska sådana? Kanske det är fler än jag som tycker att det här är väldigt oetisk marknadsföring? Även om aloeverajuicen faktiskt är ekologisk så skulle jag verkligen inte säga att produkterna är ekologiska. I min värld är de inte ens naturliga, men det ser ut som att det är på detta vis man kan tjäna pengar inom ekosfären. Fram med skämskudden tycker jag.

Nåväl, det är ju självklart att de ska få lov att komma till tals, så jag skickade iväg några frågor om innehållet i nämnda två produkter. Men ska jag vara helt ärlig så talade min magkänsla om för mig att här kan du nog inte förvänta dig något svar. Magkänslan ska inte förringas, så efter en månad hörde jag av mig till dem igen och påpekade att jag inte hade fått någon återkoppling. Ja, ni känner väl igen scenariot vid det här laget, antar jag. Och jag kan berätta att än så länge har jag inte hört något ifrån dem.

Vad säger detta dig som konsument? Har du som konsument någon gång råkat ut för företag som heter något liknande med ordet "Organic" i namnet, där innehållet kanske inte är så ekologiskt som påstås?

Tycker du om det du läser?
Då kan du
bjuda mig på en kopp kaffe
Vill du få tillgång till låsta artiklar som är fria från annonslänkar?
Då kan du skapa ett konto genom att bjuda mig på en kopp kaffe här
Annars läser du fortsatt allt annat helt gratis 🥰

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.