Noterat på ekohyllan

Ekologiskt och naturligt? Njaa...

Sällan eller aldrig läser jag om andra som granskar innehållet i produkter som marknadsförs som ekologiska eller naturliga, men det är kanske dags att någon påpekar att det skulle behövas fler produkter på ekohyllan med ett mer äkta innehåll? Ja, där har du hela poängen med Noterat på Ekohyllan.

Viktigt att ställa frågor

Jag värnar verkligen produkter med ett mer äkta innehåll och jag tycker att det är självklart att vi också ska kunna ställa frågor om innehållet i produkter som marknadsförs som just naturliga och ekologiska. Min åsikt är att många av de nydesignade "eko"kemikalierna inte kan sägas vara särskilt naturliga eller äkta.

Storindustrins "eko"marknad

Jag tycker förövrigt att det är helt galet att kemikalieindustrin vinner större och större mark genom sitt samarbete med certifieringsorganen men också genom sina uppköp av små nischade ekoföretag. Jag vill att småföretagen ska bli många fler så att jag i så stor utsträckning som möjligt slipper industrins patentkemikalier. Jag vill se mer äkta vara på ekohyllan.

Nyfiken på mer?

Vill du bli uppdaterad om nya blogginlägg så kan du göra det via pushnotiser. Klicka bara på den gröna runda ikonen nere till höger och skriv in din mejladress. Du kan även följa bloggen på Facebook och Instagram.