Om mig

Carina Lagerstedt NilssonKort om mig

Mellan åren 2006 och 2011 drev jag mitt företag Lagerstedt  & Company med vilket jag introducerade det brittiska hudvårdsmärket Akamuti, det amerikanska tvålmärket Vermont Soap Organics,  mensskydd från de USA-baserade Sckoon och Jade & Pearls samt ekologiska hundhalsband och dylikt från Good Dog Company (USA) i Sverige.

Initiativet till mitt företag togs när jag upptäckte att det inte fanns några  ekologiska eller naturliga hygien- och hudvårdsprodukter på vår svenska marknad som överensstämde med dess gröna budskap.

Jag har intresserat mig för detta sedan 1999 då jag själv fick barn. Men det var inte förrän 2005 som jag verkligen började göra djupdyk i ämnet, alltså året innan jag körde igång min firma. Alltmedan jag drev mitt företag blev jag mer och mer varse om hur saker och ting förhöll sig och mitt arbete fortgår med trägen envishet, vilket bland annat har lett till min app RekoKollen .

Här på sidan tar jag upp annorlunda frågeställningar om innehållet i produkter som marknadsförs som ekologiska och naturliga. Det jag skriver om anses för det mesta inte korrekt i det ekologiska finrummet, men jag tycker att frågorna är så pass viktiga för oss som verkligen försöker vara mer medvetna i vår konsumtion. Under årens lopp har jag varit i kontakt med myndigheter, tillverkare, återförsäljare, kemikalieindustrin, certifieringsorgan och forskare/kemister - you name it. Utifrån detta samt vad jag kan läsa mig till så har jag bildat mig en egen uppfattning och det är denna som ligger till grund för Fusket på Ekohyllan. Eller som Ben Furman lär ha sagt "Bakom varje klagomål finns ett önskemål".

Därmed inte sagt att jag också kan ha fel, men det är av misstag man lär sig tycker jag. Jag tycker själv att jag har vuxit med uppgiften och det är ju självklart att jag kan mer idag än vad jag kunde för fem år sedan. Emellertid blir man ju aldrig fullärd och det är viktigt att inse det. Jag är verkligen ingen expert och vill inte heller vara det. Det jag däremot har är ett öppet men kritiskt sinne vilket då har lett till den kunskap jag faktiskt har idag. Dessutom tycker jag och har alltid tyckt, att ärlighet varar längst.

Jag har än så länge inte haft något bloggsamarbete eftersom det är viktigt för mig att vara äkta i det jag gör. Men eftersom arbetet med blogg och app tar så pass mycket tid så har jag lagt in affiliate och Adsense-länkar på sidan. Samarbeten med företag som jag själv tror på skulle också kunna vara av intresse framöver. Hör gärna av dig om du känner att du delar mina tankar och idéer 🙂 

Och ja, jag kommer fortsätta använda spontana, ej akademiska uttryck i mina blogginlägg. Min kunskap sitter inte i hur invecklat eller stelt jag uttrycker mig.

Följ mig gärna genom att prenumerera på mina nyhetsbrev,  på Twitter, Instagram eller på Facebook.

Psst... Mina illustrationer är skyddade av upphovsrättslagen och får därför inte kopieras eller användas på andra ställen utan mitt godkännande.

Relaterat innehåll från bloggen