Om mig

Carina Lagerstedt NilssonMellan åren 2006 och 2011 drev jag mitt företag Lagerstedt  & Company med vilket jag introducerade det brittiska hudvårdsmärket Akamuti, det amerikanska tvålmärket Vermont Soap Organics,  mensskydd från de USA-baserade Sckoon och Jade & Pearls samt ekologiska hundhalsband och dylikt från Good Dog Company (USA) i Sverige.

Initiativet till mitt företag togs när jag upptäckte att det inte fanns några miljömärkta eller ekologiska hygien- och hudvårdsprodukter på vår svenska marknad som överensstämde med dess gröna budskap.

Min granskande resa

Jag har intresserat mig för detta sedan 1999 då jag själv fick barn. Men det var inte förrän 2005 som jag verkligen började göra djupdyk i ämnet. Det här var året innan jag körde igång min firma. Alltmedan jag drev mitt företag blev jag mer och mer varse om hur saker och ting förhöll sig och mitt arbete fortgår med trägen envishet, vilket bland annat har lett till min app RekoKollen .

Här på sidan tar jag upp annorlunda frågeställningar om innehållet i produkter som marknadsförs som ekologiska och naturliga. Jag skriver också om hur industrin och certifieringsorgan marknadsför kemikalier och produkter utan att redogöra för ursprung och spårbarhet i sin helhet. Det handlar om frågor som vi medvetna konsumenter borde kunna få svar på. Frågor som tål att ställas, till förmån för större transparens och insyn i  produktionsledet.

Med frågor som kanske inte alltid är politiskt korrekt sticker jag ut hakan och det kommer jag att fortsätta göra, för jag kan inte låta bli att fundera över om certifieringsorganen är en klubb för inbördes beundran och jag kan inte heller låta bli att fundera över hur saker och ting förhåller sig i det stora hela då vi pratar om ekomarknaden.

Och ja, jag kommer fortsätta använda spontana, ej akademiska, uttryck i mina blogginlägg. Min kunskap sitter inte i hur invecklat, stelt och akademiskt jag uttrycker mig.

Följ mig gärna genom att prenumerera på mina nyhetsbrev,  på Twitter, Instagram eller på Facebook.

Relaterat innehåll från bloggen