Raffinerade kemikalier

ANNONS

Lär dig mer om hur du gör egen hudvård

Olika uttryck för bioraffinaderi

Bioraffinaderi – ”en anläggning för fraktionering, raffinering, bearbetning och förädling av förnybara råvaror”. Källa: Cleantech – The Biorefinery Concept

Bioraffinaderi – hållbar förädling av biomassa till ett spektrum av säljbara produkter. Källa: IEA – Bioenergy

Bioraffinaderi – kan jämföras med ett oljeraffinaderi där råolja fraktioneras till många olika kemikalier. Biomassa i form av grödor eller ved från skogen kan också separeras till sina beståndsdelar och sedan vidareförädlas. Man kan säga att processen går ut på att från en blandning av värdefulla kemikalier utvinna en värdefull blandning av kemikalier. Källa: Vinnova – Mer raffinerade produkter

Några exempel på raffinerade "eko"kemikalier

Glyceryl mono stearate
Glyceryl caprylate
Decyl glucoside
Cetearyl alcohol
Sucrose stearate
Polyglyceryl-4 Cocoate
Cetearyl olivate
Glyceryl Stearate
Cocamidopropyl betaine
Hydrogenated Olive Oil Decyl Esters

Det är med kemikalier som ovan som man skapar nya och innovativa hudvårdsprodukter, vilka sedan marknadsförs som naturliga och ekologiska.

ANNONS

Hudvårdsprodukter med ett bättre innehåll

ANNONS

Har du också tröttnat på all grönmålning av hudvårdsprodukter som marknadsförs som ekologiska och naturliga? I appen hittar du t ex inga produkter med tensider eller oleokemikalier. Alltså, inga andra substitutkemikalier utöver vad som behövs för att man ska kunna tillverka till exempel tvål, deodorant, tandkräm, fotsalva eller ansiktskräm.

Med appen RekoKollen vill jag sätta fokus på produkter vars innehåll bättre stämmer överens med termer som naturligt och ekologiskt – reko produkter. Tanken är alltså att underlätta för dig som konsument att göra ett reko produktval. Appen är helt gratis både att ladda ner och att använda.

Ladda ner appen här

Relaterat innehåll från bloggen