Ignorerad av Weleda – ett respektabelt företag

Weleda väljer att ignorera mina frågor

Jag trodde att jag skulle få svar på mina frågor om hur innehållet i Weledas Calendula Shampoo and Body Wash har producerats eftersom Weleda ju ändå kan sägas vara ett respektabelt företag som har funnits länge osv. Men där gick jag bet. Weleda väljer att ignorera mina frågor och trots att jag påpekar att jag inte har fått någon återkoppling så är det tystnad som råder.

För ett företag som använder fraser som "För en naturligt ren baby" och "Naturligt babyschampo" i marknadsföringen torde det väl inte vara något som helst problem att bena ut mina frågor om hur kemikalierna i produkten har framställts? Dessutom har de ju NaTrue bakom sig som tillika har certifierat produkten. På sin hemsida ger Weleda en utförlig beskrivning av vad NaTrue står för, men jag reagerar speciellt på att man i samma text skriver "Genomsynlighet är en grundläggande princip för NaTrue – precis som för oss." Varför väljer man då att inte besvara mina frågor, tänker jag?

Jag läser vidare på deras hemsida där de skriver att "tre fjärdedelar av våra växtingredienser kommer från organisk eller biodynamisk odling och från certifierad vildplockning" och tänker att de då också skulle kunna tänkas ha en riktigt bra förklaring till varför de har valt att också använda tensider, istället för förtvålad olja? Jag menar att andra företag lyckas ju bevisligen med konststycket att producera både tvål och schampo utan tensider så det torde ju vara simpelt för Weleda som faktiskt går ut med att "Alla produkter är baserade enbart på naturliga substanser".

Med tanke på ovanstående torde de ju även kunna tänkas ha en bra motivering till varför de har valt att blanda i ett biotekniskt framtaget ämne som xantangummi. Jag misstänker att det är för att få fasong på konsistensen. Likaså vad gäller mjölksyran som också den är biotekniskt framställd. Dessutom har man tillsatt glycerin som troligtvis inte är en biprodukt från tvåltillverkning. Glycerin köps oftast in som färdigraffinerad kemikalie. Har jag fel så får jag väl äta upp hatten.

Om Weleda jobbar aktivt för en bra miljö och bevarandet av ekologin? Naturligtvis gör de det, men det är inte sådana frågor jag lyfter på min blogg. Inlägget handlar om hur kemikalierna i nämnda produkt har producerats.

Hur uppfattar du som medveten konsument Weledas ignorans? Vad tycker du om att de slår dövörat till?

Produktion av mjölksyra - Pubchem

Glycerinproduktion - USDA

Glycerin - Shenet

Dela

2 Kommentarer

  1. Tack för ett bra inlägg!

Kommentera